Subscribe
Call Us Free: 1-800-123-4567

סידור המטבח

סידור המטבחברוב הבתים המטבח הוא לב הבית. אנחנו הנשים, מבלות במטבח שעות רבות במשך השבוע, בבישול, בניקיון, בהגשת המזון לכל בני המשפחה, ופעמים רבות גם באירוח חברה או קריאת עיתון. הסדר במטבח חשוב במיוחד במטבח. מטבח שמאורגן בצורה יעילה, משרה אווירה טובה ועושה יותר חשק להיות בו. מטבח מסודר ומאורגן עוזר בקיצור תהליכים כמו בישול וניקיון, דבר שמבטיח למי שמבשל/ת פחות כאבי רגליים וגב…

אז איך מסדרים מטבח שיהיה לנו נעים נוח וקל יותר? להלן עצות שימושיות שכדאי מאוד להפנים וליישם:
העצה הראשונה – לא לעשות את המהפך לבד. הזמיני קרובת משפחה או חברה טובה, והכי קל ומקצועי את הצוות המקצועי שלנו
העצה השנייה – להתחיל ערב קודם. לפנות ולנקות את השולחן, השיש וכל משטח אחר במטבח כדי שיהיה פנוי להנחת הדברים שמוציאים מהארונות.
להכין כמה ארגזים לפינוי דברים מיותרים. יש פתגם שאומר "זבל של אחד, הוא זהב לאחר"

קדימה לעבודה! (ברגע שהילדים פוזרו לגנים ולבית הספר)
משלב ראשון – תחילים מהמדפים של הכוסות והצלחות. מוציאים אותם מהארון, מנקים את הארון מבפנים ומבחוץ. אם החלטנו להעביר אותם למיקום אחר במטבח מוציאים את מה שנמצא מהארון שאליו הם יעברו מנקים גם אותו. ממיינים צלחות בודדות שנשארו ממערכות כלים ישנות שמים בצד. מסדרים את הצלחות בערמות לפי גדלים. מכניסים אותם למדף או המגרה המיועדת. כך עושים גם לכוסות. כלים לחג ושבת שמים במדף גבוה יותר פחות נגיש.
את כל הכוסות והצלחות שהחלטנו שמיותרות לנו שמים בארגז.

שלב שני –  סירים קערות וכלי הגשה. מוציאים אותם מהארונות וממיינים ומנקים. כלים שקצת נסדקו, כלים שלא השתמשנו בהם שנים כגון תבניות פח, כלים שיש לנו מהם הרבה מאותו דבר שמים בארגז. עכשיו מנקים את הארונות ומחליטים מה נכנס לאיה מדף או מגירה. משתדלים שלא לעשות ערמות גדולות מידיי כדי שהגישה לכל כלי תהיה קלה יותר.

שלב שלישי – מצרכי מזון. רצוי להכין מראש סלסילות וכלי קיבול לצורך ארגון המצרכים. מוציאים הכל מהמדפים ומנקים את הארון מבפנים ומבחוץ.
שמים את כל הפסטות בסלסילה אחת, את חומרי האפייה בסלסלה שנייה, את התבלינים בשלישית וכך ממשיכים עם כל המוצרים האחרים. בארון מסדרים את הסלסילות לפי תדירות השימוש. קופסאות שימורים מסדרים כל מין באותה שורה.

המלצות כלליות:
ליעד מקום במטבח למגבות המטבח.
מעל השיש שעליו חותכים ומכינים את התבשילים כדאי להתקין מוט מתכת שעליו תלויים ווים. על הווים הללו לתלות כל מה שצריך בהישג יד יומיום, מצקת, תרווד, קולפן, מספריים, מלקחיים, או כל דבר אחר שניתן לתלייה.
בעזרת הצוות המקצועי שלנו העבודה תסתיים בתוך 3 – 4 שעות.
בהצלחה!

home_organizing_570_014